Ansigtsløftning, halsløft og pandeløft med et naturligt resultat

Fotos: tryk på Før&-efterfotos på menulinien

Dette er en vejledning for den person, der  synes at ansigtet er blevet træt og ældet at se på, og som derfor overvejer den foryngelse af ansigtet , som giver udseendet et ryk tilbage i tiden og samtidigt et naturligt og holdbart resultat.

Hvad man skal vide om ansigtsløftning, halsløft og pandeløft:  

Ansigtsløftning - ansigtet synker nedad med alderen

Ansigtsløftning – ansigtet synker nedad med alderen

Med alderen synker ansigtet og panden nadad og fremad. Øjenbrynene synker nedad og man får rynker i panden. Nederste del af ansigtet bliver slapt og synker nedad, halsen bliver slap evt. med fedt, såkaldt kalkunhals.

Ansigtsløftning er mange forskellige operationer:
Hvis man synes at ens ansigt begynder at se ældre ud, når man ser sig i spejlet, og det er hele den nederste del af ansigtet, der er sunket nedad og , sammen med halsen, er slap, kan man have glæde af en ansigtsløftning. En ansigtsløftning er en operation med korrektion af slap hud og slapt væv på nederste 2/3 del af ansigtet og evt. på halsen. Der findes mange forskellige former for ansigtsløftning, lige fra mindre klassiske ansigtsløftninger lidt ned over kinderne, til store indgreb over kinderne og hele halsen. Hvis halsen alene er blevet ældet, kan man foretage et halsløft sammen med en korrektion af kæberanden.                                                                                                                      Ansigtsløftning hjælper ikke på udtalt rynket hud, det er der andre behandlinger for. Ansigtsløftning hjælper heller ikke på rynker rundt om munden eller furer mellem næse og mund. Her kan man foretage en kemisk peeling eller en hudslibning sammen med en ansigtsløftning. Man kan  korrigere hængende øvreøjenlåg og poser under øjnene samtidigt med en ansigtsløftning. Man kan også foretage et pandeløft sammen med et ansigtsløft.

Ansigtet skal strammes indvendigt for at resultatet er holdbart:    

Ansigtsløftning løfter og strammer de slappe ansigtsmuskler

Ansigtsløftning løfter og strammer de slappe ansigtsmuskler

Ansigtsmusklerne bliver slappe med alderen og ved en ansigtsløftning strammes disse på plads igen. Ved en almindelig ansigtsløftning foretages en løsning og stramning af huden frem til midt på kinden og ned på halsen. Der stammes på muskelophænget i ansigtet og evt. på halsen.

Arrene skal skjules bedst muligt:

Ansigtsløftning med kort ar.

Ansigtsløftning med kort ar

Ansigtsløftning og pandeløft - længere ar

Ansigtsløftning og pandeløft – længere ar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arrenes beliggenhed ved ørerne er ens ved alle typer ansigtsløftninger. Dog vil operationer, der korrigerer halsen også give et mindre ar lige under hagen, og foretages et pandeløft samtidigt bliver arret længere, men skjult i hovedbunden.

Efterforløbet tager nogen tid:                                                                                         Det opererede område på kinder, evt. hals, er hævet og misfarvet og det tager ca.2-3 uger før dette er forsvundet.                                                                                                             Man skal være forsigtig med de opererede områder i starten og må derfor ikke gnubbe, gnide eller massere ansigtet de første 2-3 uger efter operationen. Man kan som regel begynde at arbejde igen efter 2-3 uger, uden at man ser påfaldende ud, men en lidt længere ferie kan være en god ide. Sport og gymnastik kan dyrkes igen efter ca. 4 uger.

Holdbarhed:
Man kan ikke love noget sikkert om, hvorlænge en ansigtsløftning holder, da mennesker ældes forskelligt og ældningsprocessen selvfølgeligt vil fortsætte. Generelt kan man dog sige, at man i en årrække, måske for altid, vil se bedre og evt. yngre ud, end hvis man ikke havde fået foretaget operationen.

Konsultationen:
Når man overvejer en ansigtsoperation er det nødvendigt med en konsultation hos en plastikkirurg. Konsultationen hos plastikkirurgen foregår hos os således:
Patienten starter med at fortælle hvad hun ønsker. Hun oplyser om evt. tidligere sygdomme eller behandlinger i ansigtet f.eks. injektionsbehandlinger. Hun oplyser om evt. kroniske sygdomme og evt. medicin, allergier m.v. Plastikkirurgen og patienten ser derefter på ansigtet i et spejl.

Ansigtsløftning - patienten viser at hun ønsker et større løft af kinder og kæbelinie

Ansigtsløftning – patienten viser foran et spejl at hun ønsker et større løft af kinder og kæbelinie

Ansigtsløftning - patienten viser at hun ønsker et mindre løft langs kæberanden

Ansigtsløftning – patienten viser foran et spejl at hun ønsker et mindre løft langs kæberanden

Her viser patienten hvad der generer hende, og viser hvad hun har tænkt sig, der skal forandres med en operation. Efter en gennemgang af de forskellige muligheder oplyser plastikkirurgen om, hvad slutresultatet sansynligvis vil være. Evt. kan før-efter fotos af andre patienter give en vejledning om slutresultatet. Hvilken type ansigtsløftning der i hvert enkelt tilfælde skal udføres, afhænger af, hvor store aldersforandringerne er, og specielt hvormeget patienten ønsker at få korrigeret. Man kan kombinere en ansigtsløftning med et halsløft og/eller et pandeløft. Man kan også kombinere en ansigtsløftning med operation af øvre øjenlåg og/eller poser under øjnene, det er alt sammen patientens valg. Den endelige beslutning om hvilken type ansigtsløftning der skal udføres, foretages sammen med plastikkirurgen.

Se også den generelle information “Ansigtsløftning”  på forsiden under “Operationsinformationer “, den generelle information opfylder Sundhedsstyrelsens krav til skriftlig information.

Sidst opdateret december 2013.