Ansigtsløft

Hvornår er huden faldet på plads? Hævelsen aftager i løbet af 3-4 uger. Skal man vur-dere resultatet, skal det være efter ca. 3 måneder.
Kan resultatet blive helt naturligt at se på? Et ansigtsløft, foretaget første gang, giver et naturligt udseende. Det er først, når man har fået foretaget flere ansigtsløftninger, at ansigtet ser stramt ud og, i nogle tilfælde, har et lidt unaturligt udseende.
Bevares pigmenteringen – kan jeg stadig blive brun? Ansigtsløftning er en stramning af huden, musklerne og bindevævet. Den ændrer intet ved pigmenterin-gen  eller muligheden for at blive solbrændt.
Hvornår kan jeg gå på arbejde igen? Det varer ca. 2-4 uger efter operationen før hævelsen og misfarvningerne er forsvundet, af-hængig af operationens størrelse. Man skal regne med 3-4 uger før man går på arbejde igen, hvis man ikke skal se for påfaldende ud.
Hvor længe holder operationen? Det er vanskeligt at udtale sig om holdbarheden. Den afhænger af, hvor hurtigt hver enkel ældes og den afhænger også af, hvor stor en operation der er foretaget. Generelt er det sådan, at man, i en årrække, vil se bedre ud, end hvis man ikke havde fået foretaget operationen.
Hvor længe vil huden stramme? Specielt de første uger føles huden meget stram langs kæbelinjen og på halsen. Stramningen aftager i løbet  af de første par måneder.
Er der ar efter operationen? Ja, arrene ligger rundt om ørerne og i hovedbunden, eventuelt et lille ar under hagen.
Hvornår er huden faldet på plads? Enhver operation kræver en forudgående konsul-tation hos en speciallæge i plastikkirurgi. Her drøftes operationen. Sandsynligt resultat diskuteres, evt. med før og efter fotos. Meget store ansigtsløftninger foretages ikke, hvis man er ryger eller har hjerte-kar sygdomme. Hvis der ikke er rimelig overensstem-melse mellem patientens ønske og det opnåelige resultat, tilrådes operationen ikke.