Brystimplantater

   
Kan jeg amme efter brystimplantatoperation? Ja, man kan godt amme efter indsættelse af brystimplantater. Man skal ikke amme alt for længe, så går det ud over brystets facon, men 3-4 måneder er ikke noget problem.
   
Bevarer jeg følelsen i brystvorterne efter brystoperation? Ja, som regel. I meget få tilfælde, specielt efter indlæggelse af meget store implantater, kan følelsen gå tabt, enten på den ene eller den anden vorte.
   
Kan brystvorterne stadig blive både bløde og stive? Ja, operationen ændrer ikke ved de små muskler omkring brystvorten.
   
Vil min partner kunne mærke nogen forskel? Man vil som regel kunne mærke et implantat lige efter at det er lagt ind, men efter nogle måneder opblødes vævet omkring implantatet, og det føles blødere. I mange tilfælde vil partneren ikke kunne mærke, at der er indlagt brystimplantater.
   
Er der ar efter operationen? Der vil være korte ar. Arrene ligger som regel i folden under brysterne og er ca. 4-6 c lange, af-hængigt af implantaternes størrelse.
   
Hvornår kan jeg gå på arbejde igen efter operationen? Hvis du har stillesiddende arbejde kan du gå på arbejde efter ca. 5 dage. Hvis du har mere fysisk krævende arbejde vil der gå 10-14 dage før du kan arbejde igen.
   
Kan jeg selv vælge størrelse af de nye bryster? Du vil inden operationen få vejledning i hvilken størrelse implantater der passer til dig, men den endelige beslutning om størrelsen er din egen.
   
Hvilke forskellige typer implantater findes der? Det mest anvendte er silikoneimplantater som findes både runde og dråbeformede. Desuden findes forskellige profiler i både de runde og de dråbeformede. Yderligere har de fleste implan-tater i dag en “cohesive gel”, dvs. en sammen-hængende siliconegel.
   
Hvornår opnår brysterne den endelige facon? I løbet af ca. 2 måneder er hævelsen forsvundet og brystet ser ikke så “pumpet” ud.
   
Hvor længe holder formen? Når brystet har den endelige facon, holder formen i mange år. Huden strækker sig en lille smule med alderen, men ikke mere end at det til enhver tid ser naturligt ud.
   
Hvor længe holder et brystimplantat? Man regner med at et godt implantat holder i ca. 15 år, nogle kortere og nogle længere.
   
Hvad betyder det, at der er livsvarig garanti på nogle implantater? Det betyder at fabrikken giver et nyt implantat hvis det indopererede implantat går i stykker, uanset hvor gammelt det er. Det er ikke en garanti for at implantaterne holder resten af dit liv.
   
Hvilke typer problemer opereres ikke? Enhver operation kræver en forudgående konsultation hos en speciallæge i plastikkirurgi. Her drøftes operationen. Sandsynligt resultat diskuteres, evt. med før og efter fotos. Størrelsen af implantaterne diskuteres og du får mulighed for selv at bedømme størrelsen af de nye bryster. Hvis der ikke er rimelig over-ensstemmelse mellem patientens ønske og det opnåelige resultat, tilrådes operation ikke.