Kosmetisk næseoperation

Kan jeg være garanteret et bestemt resultat efter en kosmetisk næseoperation? Nej. Der er ikke garanti for et bestemt resultat. Kirurgen vil forsøge at opnå det udseende, som du har ønsket. Du vil opnå det bedst mulige resultat ud fra din egen næse og de muligheder kirurgen har for at korrigere den.
Hvornår kan jeg gå på arbejde igen? Det varer ca. 14 dage før hævelsen og misfarvning omkring næsen er aftaget, så hvis du ikke ønsker at andre skal vide at du er opereret går der 2-3 uger før du kan gå på arbejde igen.
Hvornår kan jeg se slutresultatet? Næsen hæver gradvist af og i løbet af ca. 3 måneder har næsen nået det færdige resultat. Herefter kan der yderligere ske mindre forandringer, så en be-dømmelse af slutresultatet kan først ske efter ca. 1 år.
Hvor længe holder resultatet? Når hævelsen er aftaget holder resultatet resten af livet.
Hvor ligger arrene efter operationen? Arrene ligger inde i næsen og evt. et kort ar tværs over nederste del af næsen, dette ar vil efter kort tid næsten  være usynligt.
Hvilke typer problem opereres ikke? Store næser, der skal gøre mindre opereres af plastikkirurger. Meget skæve næser med luftvejs-problemer opereres af øre-næse-halskirurger. Enhver operation kræver en forudgående konsul-tation hos en speciallæge i plastikkirurgi. Her drøftes operationen. Sandsynligt resultat disku-teres, evt. med før og efter fotos. Hvis der ikke er rimelig overensstemmelse mellem patientens ønske og det opnåelige resultat, tilrådes operation ikke.