PIP implantater

De franske brystimplantater, (PIP implantater):

I al den tid jeg har opereret patienter og indlagt silikoneimplantater har jeg ikke anvendt PIP implantater.

Hvis man har fået indlagt PIP implantater, bør man læse nedenstående.

Det Internationale Selskab for Æstetisk Plastikkirurgi (International Society of Aestetic Plastic Surgery (ISAPS)) har udsendt følgende pressemeddelelse:

“De franske sundhedsmyndigheder har for nyligt foretaget inspektion af brystimplantater fabrikeret af PIP og Rofil Medro siden 2001, og har derunder opdaget, at de fleste er fyldt med industri silikone, som ikke har samme stringente kvalitetskrav som medicinsk silikone. Rupturraten (ruptur = hul på implantatet, rupturraten = antallet af implantater der går hul på) ser ud til at være 5 gange højere sammenlignet med andre implantater.

Dette betyder, at de ikke overholder lovkrav eller industri standarder. På grund af den høje risiko for ruptur og efterfølgende frigørelse og udbredelse  af silikone, har PIP implantater været forbudt i Europa siden april 2010, hvor der allerede var rapporteret mere end 1.000 tilfælde af rumperede PIP implantater. Det totale antal patienter med PIP brystimplantater skønnes at være 30.000.

International Society of Aestetic Plastic Surgery (ISAPS)  understøtter stærkt den franske anbefaling, at  patienter med brystimplantater  bør checke hos deres læge eller hospital om deres implantater er fabrikeret af det franske firma: Poly Implant Prosthesis (PIP), eller om de har M-implantater fabrikeret af ROFIL Medro i Holland. Selv om der ikke er kliniske tegn på ruptur, bør disse implantater fjernes eller udskiftes omgående, for at undgå sundhedsrisiko i fremtiden.

I en undersøgelse foretaget for nyligt fandt man ikke sammenhæng mellem PIP brystimplantater og mulig cancer,  men andre medicinske komplikationer kan opstå fra et rumperet implantat. Kvinder med brystimplantater, fabrikeret af andre firmaer end disse to kan føle sig sikre, og falder ikke ind under disse anbefalinger.”

Den fulde ordlyd på engelsk kan læses på ISAPS hjemmeside www.isaps.org